7 Ocak 2008 Pazartesi

Beşamel soslu makarna


Gerçekten kolay hazırlanabilen ve özellikle köftenin yanına gidebilecek bir makarna tarifi.

Malzemeler:
Yarım paket ince uzun makarna
1 kaşık sıvıyağ ve tuz

Beşamel sos için;
2 bardak süt
2 kaşık tereyağ
2 kaşık un
üzerine serpmek için rende kaşar peyniri

Yapılışı:
Makarna suyuna tuz ve yağ dökülerek haşlanır. Diğer tarafta teryağ eritilir ve un eklenir. Unun rengi hafif pembeleşince yavaş yavaş süt ilave edilir, topaklanmaması için çırpıcı ile çırpılır. Koyu kıvama gelinceye kadar pişirilir. Haşlanan makarnalar ile beşamel sos karıştırılır. Fırın kabına döşenir, üzerine kaşar rendelenir, hafif pul biber gezdirilerek üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: