27 Aralık 2011 Salı

Zebra Kek...

Uzun zamandır yapmadığım zebra keki geçen hafta çocuklarım için hazırladım. Çayın yanına en iyi kurtarıcı gibi gördüğüm keki pişirirken bir yandan da ince ince yağan karı izledim. Fırındaki kek soğuk havalarda daha bir leziz geliyor gözüme. Evi saran kek kokusu da bir sıcaklık katıyor yüreğime...
Üzeri zebra şekline benzedi ama ben kakaolu kısmını biraz daha fazla ayırdığım için alt kısım çoğunluk kakaolu oldu. Tavsiyem yarısından fazlasını sade, diğer kalan kısmını kakaolu yaparsanız şekil daha net ortaya çıkabilir. Süt yerine soda kullandım, hem üst kısmı kıyır kıyır oldu, hem de güzel kabardı.
Malzemeler:
3 yumurta
1 paket kakao 25 gr.lık
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı soda
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 bardak kadar un
Yapılışı:
Yumurta şekerle çırpılır, un haricindeki malzemeler eklenerek karıştırılır. Kıvamını ayarlamak için un yavaş yavaş eklenir. Hamur ikiye bölünür, bir bölümüne kakao katıp karıştırılır. Kepçe yada kahve fincanı ile yağlanmış yuvarlak kek kalıbına bir fincan beyazından, bir fincan kakaolusundan tam orta kısmına yavaş yavaş dökülerek, hamur bitene kadar tekrarlanır. Isıtılmış 180 derece fırında ilk 30 dakika pişirilir, fırın ayarı 150 getirilerek 10-15 dakika da öyle pişirilir. Afiyet olsun.

5 yorum:

Çiğdem dedi ki...

çok güzel görünüyor;) ellerine sağlık sedacım..

Unknown dedi ki...

çok severim bende çok güzel görünüyor canımmı çekti ne:)
ellerine sağlık.
sevgiler.

pembe kekik dedi ki...

Ellerinize sağlık.Çok güzel görünüyor.

pasta köşesi dedi ki...

Çok nefis bir görüntü canım ellerine sağlık..

Tümay Öztürk dedi ki...

Herşeyin gönlünce olduğu sağlıklı, mutlu, çikolata kokulu bir yıl diliyorum. İyi seneler:)