27 Mayıs 2014 Salı

Pizza Börek...

 
Bir yandan resim eklerken diğer yandan iki oğluma sırasıyla cevap vermekle meşgulüm, 8 ve 4 yaş anlaşmazlıkların herhalde doruk noktası diye düşünüyorum. Genelde küçüklerin haylazlığı büyükleri çıldırtmaya yetiyor. Ayberk'ime" sakin ol, sen haklısın, anlayışlı olalım, senin gibi anlayışlı abi bulunmaz" derken, küçüğüne de" yaramazlık yapma, abini kızdırma, bak abin seni çok seviyor" diyerek bildiğin hakemlik yapıyorum:)
En güzel tarafı da abisinin okuldan gelmesiyle birbirlerine sarılmaları, işte hayatın tek gerçeği, kardeşlik kavgasıyla, sevgisiyle bambaşka...
 
 
 
Blogumun 1.senesinde bu tarifimi eklemiştim ama ayrıntılı fotoğraflamamışım, yaz aylarında severek yaptığımız çok leziz bir börektir kendileri. Sunumuyla da herkesin beğenisini alıyor. Bu şekilde her türlü iç malzemesiyle rahatlıkla yapılabilir.
 
 
Malzemeler:
3 yufka
4-5 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım su bardağı kadar sıvıyağ
250 gr. kadar beyaz peynir
3 domates
Yarım demet maydonoz
3-4 adet çarliston biber
1 tutam nane (varsa yarım demet taze nane daha güzel oluyor)
Tuz, pulbiber
Yapılışı:
Yoğurt, sıvıyağ ve yumurta güzelce çırpılır. Tepsiye 1. yufka serilir.Kenarları tepsiden dışarı sarkıtılır. Çırptığımız karışım gezdirilir, 2. ve 3. yufkalara da aynı işlem yapılır. 1. yufkanın kenarları en üste kapatılır. Sırasıyla, beyaz peynir, ince doğranmış domates, yine doğranmış biber ve tuzu baharatları gezdirilir. Fırına verilir. Altı üstü piştikten sonra çıkarılır ve rulo şeklinde sarılır. Dilimlenip servis yapılır. Afiyet olsun.

1 yorum:

birsence dedi ki...

ben bu böreğe bayıldımmmm.